Φθηνά τόνερ

tonerΦθηνά τόνερ

Εαν έχετε επιλέξει τον εκτυπωτή σας, με μόνο κριτήριο την τιμή και/ίσως το πόσες σελίδες τυπώνει το λεπτό, τότε σίγουρα δεν θα έχετε δει ένα σημαντικό παράγοντο: Το κόστος εκτύπωσης / σελίδα. Αρκετοί εκτυπωτές έχουν οικονομική τιμή απόκτησης όμως το κόστος των αναλώσιμων μετά, τους κάνει σχεδόν απαγορευτικούς. Πως μπορείτε όμως να αποκτήσετε φθηνά τόνερ και μελάνια εκτυπωτών;

Οι εκτυπωτές χωρίζονται σε 2, βασικές, κατηγορίες. Στους εκτυπωτές τόνερ και στους εκτυπωτές με μελανάκια. Έπειτα υπάρχουν και υποκατηγορίες σχετικά με το αν είναι ασπρόμαυροι ή έγχρωμοι.

Οι εκτυπωτές με μελανάκια συνήθως παίρνουν 2 μελάνια: ένα ασπρόμαυρο και ένα για τα χρώματα. Τα μελάνια εκτυπωτών δεν έχουν πολύ υψηλό κόστος απόκτησης, όμως η απόδοσή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή – ειδικά σε σχέση με τα τόνερ. Καλό είναι να έχετε πάντα εφεδρικά μελάνια καθώς η εκτύπωσή τους τελειώνει σχεδόν άμεσα και δεν “προειδοποιούν” στο χαρτί, όπως τα τόνερ.
Από την άλλη, υπάρχουν τα συμβατά μελάνια που είναι μελάνια κατασκευασμένα από τρίτους κατασκευαστές(και όχι π.χ. από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή σας), είναι πολύ χαμηλότερα στη τιμή και συνήθως η απόδοσή τους είναι σχεδόν ίδια με τα κανονικά, γνήσια μελάνια.

Ειδικότερα στις περιπτώσεις των έγχρωμων μελανιών, η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη στις τιμές. Εκεί σας συμφέρει να βρείτε συμβατά μελάνια, από κάποιο διαδικτυακό κατάστημα. Έτσι θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα από τα αναλώσιμα του εκτυπωτή σας!

Η δεύτερη περίπτωση εκτυπωτών και ίσως η πιο δημοφιλής ειδικά σε γραφεία, επαγγελματικούς χώρους,κτλ, είναι οι εκτυπωτές τόνερ. Τα τόνερ έχουν πολύ μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με τα μελάνια και είναι αρκετά πιο γρήγοροι στην εκτύπωση, σε σχέση με έναν εκτυπωτή με μελάνια. Όμως από την άλλη, το κόστος ενός τόνερ είναι σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερο και από την αγορά του ίδιου του εκτυπωτή! Έτσι μπορεί π.χ. να αγοράσατε έναν εκτυπωτή με 60€(μαζί με το τόνερ) και όταν πάτε να αγοράσετε το τόνερ ως αναλώσιμο γιατί σας τελείωσε, να είδατε ότι κοστίζει 70€! Τα γνήσια τόνερ είναι ακριβά και γι’αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί στην αγορά τα συμβατά τόνερ. Τα συμβατά τόνερ είναι τόνερ που κατασκευάζονται σε εργοστάσια προμηθευτών, διαφορετικών από τους κατασκευαστές των εκτυπωτών. Ενώ π.χ. τα τόνερ hp κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της hp που κάνει και τους εκτυπωτές, υπάρχουν τα συμβατά τόνερ που γίνονται σε ειδικό εργοστάσιο που φτιάχνει μόνο συμβατά τόνερ. Επίσης, τα συμβατά τόνερ είναι κατάλληλα για παραπάνω από ένα μοντέλο εκτυπωτή – ενώ τα γνήσια τόνερ είναι αποκλειστικά φτιαγμένα για ένα μοντέλο.

Με την αγορά συμβατών τόνερ από το διαδίκτυο θα εξοικονομήσετε πολύτιμους χρηματικούς πόρους για εσάς και την επιχείρησή σας. Τα αναλώσιμα εκτυπωτών μπορούν να είναι αρκετά οικονομικά, αρκεί να κάνετε τη σωστή έρευνα αγοράς και τις σωστές επιλογές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *