Από πού να ξεκινήσετε την δημιουργία site

Από πού να ξεκινήσετε την δημιουργία site

Μία ιστοσελίδα πλέον είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ψάχνει για προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Επιπλέον, το internet έχει πλέον μετατραπεί στον πιο δημοφιλή τρόπο / μέρος για να μοιραστεί κάποιος τις ιδέες, τις γνώσεις και το πάθος του με τον κόσμο. Χάρη στις ειδικές πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μία «ερασιτεχνική» ιστοσελίδα, χωρίς να έχει κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής. Το θέμα όμως είναι ότι αν κάποιος είναι τελείως «άσχετος» με το σπορ, απλά δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να αποφασίσετε και να ξέρετε πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Βήμα 1ο: Έχετε τον χρόνο;

Η δημιουργία και η συντήρηση site, ακόμη και αν γίνει σαν χόμπι, πρόκειται για μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται και αρκετό μεράκι και αφοσίωση. Αν δε διαθέτετε κάποιο από αυτά τα «προσόντα» αλλά θέλετε να αποκτήσετε site, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ή σε μία καλή επιχείρηση του είδους, αλλιώς μάλλον θα καταλήξετε με ένα άσχημο και δύσχρηστο site χωρίς ενημερώσεις, το οποίο περισσότερη ζημιές παρά οφέλη θα δημιουργήσει στην επιχείρηση σας. Αν από την άλλη θέλετε να το κάνετε σαν χόμπι, αν δεν έχετε αυτά τα χαρίσματα, μάλλον δεν είναι το κατάλληλο χόμπι για σας.

Βήμα 2ο: αποφασίστε τι είδους site θα φτιάξετε

Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία της κατασκευής site. Θα πρέπει να αποφασίσετε όχι μόνο τι είδους site θα φτιάξετε, αλλά και ποιος θα είναι ο σκοπός του. Η απόφαση αυτή θα καθορίσει τα πάντα σχετικά με το site σας από δω και μπρος. Εννοείται ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα «επαγγελματικό» site για να προωθήσετε την επιχείρηση και τα προϊόντας σας και να αυξήσετε το κέρδος σας, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία web design όπως την SEO Dominator – Κατασκευή Ιστοσελίδων. Το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργία ενός e-shop. Αν από την άλλη θέλετε απλά ένα blog για να μοιραστείτε το πάθος σας με τον κόσμο, υπάρχουν πολλές δωρεάν και πολύ εύχρηστες πλατφόρμες που μπορείτε να επιλέξετε.

Βήμα 3ο: Επιλέξτε τη πλατφόρμα σας

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές πλατφόρμες δημιουργίας site, οι οποίες μάλιστα συνδυάζουν πολύ καλά και δωρεάν εργαλεία και templates για δημιουργία ιστοσελίδων με δωρεάν hosting. Η πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή είναι το WordPress, το οποίο και προσφέρει μεγάλη ευελιξία με πολλά themes και plugins, οπότε και μπορεί να «δημιουργήσει» από βασικά e-shops μέχρι απλά blogs. Για τους bloggers, πέρα από το WordPress, το Blogspot ή Blogger παραμένει μία πάντα αξιόπιστη και πολύ εύχρηστη επιλογή.

Βήμα 4ο: Site, blog ή και τα δύο;

Αυτό το βήμα αφορά πιο πολύ τις επιχειρήσεις. Γενικά, ένα site έχει κυρίως εμπορικό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι φτιάχνεται με σκοπό τη προβολή της επιχείρησης και το κέρδος, οπότε και συνήθως είναι πιο «μαζεμένο» και το the point. Αν όμως θέλετε να δημιουργήσετε μία πιο φιλική και ουσιαστική σχέση με τους πελάτες και τους επισκέπτες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε κι ένα blog, είτε μέσα στο γενικότερο site σας είτε σαν εντελώς ξεχωριστό site, στο οποίο να γράφετε ή να μοιράζεστε χρήσιμο περιεχόμενο σχετικά πάντα με το αντικείμενο ή το είδος της επιχείρησης σας. Εννοείται ότι αν απευθυνθείτε σε επαγγελματία για το κυρίως site, αυτό δε σημαίνει ότι θα τον χρειαστείτε και για το blog, καθώς το μόνο που απαιτεί είναι μεράκι και λίγες γνώσεις υπολογιστών!

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε για να ξεκινήσετε, σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή πορεία στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *